Начин на приготвяне
Почистете гъбите, внимателно махнете пънчетата и ги нарежете ситно. Запържете лука в маслото за 5 минути, добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи. Добавете нарязаните пънчета и наденица - продължете пърженето още минута.
Разбъркайте с доматеното пюре и долейте 125 мл топла вода. След като кипне, намалете котлона и оставете 5 минути - да изври водата. Накрая плънката се сгъстява с галета и се прехвърля в купа да изстине. Овкусете плънката с подправки на вкус, като може да добавите щипка лют пипер.
Подредете шапките на гъбите в намазнена тава, напълнете всяка гъба с лъжичка от плънката и притиснете. Сложете да се изпекат в загрята на 210 градуса фурна. Поднесете пълнените гъби поръсени с магданоз.