Най-вкусните крилца KFC

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865773487821
Най-вкусните крилца KFC
Снимка: Румяна Стоянова
2 / 5
17/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вече дори няма нужда да излизате от дома си, за да опитате най-вкусните крилца KFC"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • джинджифил - 2 - 3 ч.л. настърган
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер лют - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л. за маринатата
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр. /само белтъците/
  • царевично нишесте - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме крилцата добре и ги подсушаваме. Нарязваме всяко едно от тях на 3 части.

След което правим разрез леко с ножа на всяко парченце върху кожата, за да се овкуси по-добре месото, понеже от кожата не може да проникне добре.

Слагаме ги в купа и добавяме соевия сос, джинджифила /настърган/, чесъна в преса пасиран, захарта и подправките.

Сол не съм добавяла, но ако обичате по соленичко, добавете сол на вкус. Рецептата по принцип е без сол.

Всичко това се обърква с ръце хубаво, покриваме го с прозрачно домакинско фолио и оставяме да престои в хладилника колкото се може повече часове.

По принцип едно денонощие е хубаво, но ако нямате това време - поне час нека поседи, за да се овкуси добре. Аз ги държах 6 часа.

Панировката я слагаме вътре в купата, при крилцата - отделяме два белтъка и добавяме 3 с.л. царевично нишесте. Хубаво разбъркваме с ръце всичко и крилцата са ни готови за пържене.

В сгорещено олио ги слагаме внимателно и при готовност ги обръщаме, докато не придобият приятен загар.

Със тази панировка олиото ни се запазва чисто и можем да си изпържим картофки.

Гарнираме крилцата KFC с пържени картофки!

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

М. Михов
М. Михов
Браво! Получиха се перфектно , в пъти по-добре от KFC. За втори път ме карат да ги правя в къщи.
21.05.2020 14:03