Начин на приготвяне
Измиваме крилцата добре и ги подсушаваме. Нарязваме всяко едно от тях на 3 части.
След което правим разрез леко с ножа на всяко парченце върху кожата, за да се овкуси по-добре месото, понеже от кожата не може да проникне добре.
Слагаме ги в купа и добавяме соевия сос, джинджифила /настърган/, чесъна в преса пасиран, захарта и подправките.
Сол не съм добавяла, но ако обичате по соленичко, добавете сол на вкус. Рецептата по принцип е без сол.
Всичко това се обърква с ръце хубаво, покриваме го с прозрачно домакинско фолио и оставяме да престои в хладилника колкото се може повече часове.
По принцип едно денонощие е хубаво, но ако нямате това време - поне час нека поседи, за да се овкуси добре. Аз ги държах 6 часа.
Панировката я слагаме вътре в купата, при крилцата - отделяме два белтъка и добавяме 3 с.л. царевично нишесте. Хубаво разбъркваме с ръце всичко и крилцата са ни готови за пържене.
В сгорещено олио ги слагаме внимателно и при готовност ги обръщаме, докато не придобият приятен загар.
Със тази панировка олиото ни се запазва чисто и можем да си изпържим картофки.
Гарнираме крилцата KFC с пържени картофки!
Бон апети!
Коментари