Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разбива в хладка вода със захарта и се оставя да бухне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто и се оставя да втаса 40 минути на топло.
В купа смесваме олио и разтопено масло. Късаме топче тесто, топим го в купата с мазнината и разстиламе като малка питка.
В средата поставяме извара и оформяме на топче. Нареждат се всички топчета в намаслена тава, като се започне от средата, а краищата се запълват с малки рулца с плънка от извара.
Отгоре се натрошава краве сирене. Намазваме милинките с четка, потопена в мазнина, и поръсваме галета, за да станат хрупкави.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 30 минути. Изваждаме милинките и докато са още топли, ги поръсваме с настърган кашкавал. Сервираме ги с кисело мляко.