Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Чеснов маймунски хляб

Чеснов маймунски хляб

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Чеснов маймунски хляб
Снимка: Росица Петрова
2 / 11
17/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Изразът На маймуни ни направихте има съвсем положително звучене в кухнята, когато от фурната се носи аромат на топъл чеснов маймунски хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 1/2 ч ч. + 2 - 3 с л.
  • мая - 7 г (суха)
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • плънка
  • топено сирене
  • кашкавал
  • колбас
  • още
  • олио - 30 мл
  • масло - 30 г
  • чесън - 1 ч.л. (сух)
  • риган
  • балканска ръсеница
  • босилек
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

ч.ч. = 220 мл.

Разтопете маслото и прибавете към него (докато е още горещо) олио (30 мл), сухия чесън и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете подправките да отпуснат ароматите си.

Разтворете маята и захарта в леко затоплена вода. Покрийте съда и оставете за 10 минути.

Пресейте брашното, добавете към него солта, разбъркайте и направете кладенче.

Прибавете активираната мая, яйцето, 3 с.л. олио и замесете меко тесто, като първоначално бъркате с дървена лъжица. След това набрашнете плота и доомесете за кратко, докато получите гладко и еластично тесто.

Намажете го с малко олио и сложете във фурната, която включете на 50 градуса. След 20 минути тестото ще е удвоило обема си.

През това време нарежете на малки кубчета топеното сирене, кашкавала и колбаса. Може да добавите и друг вид плънка като например бяло сирене, моцарела или каквото имате в хладилника.

Премесете за кратко тестото, без да добавяте брашно.

От тестото късайте късчета с големина на орех. В центъра им поставете от плънката и оформете на топче. Всяко топче потапяйте в ароматното масло.

Подредете ги в дълбока форма за кекс.

Върнете отново в загряната фурна за 20 минути за повторно втасване.

След това увеличете на 180 градуса и печете маймунския хляб 30 минути до приятен загар.

Получи се много ароматен и вкусен чеснов маймунски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Moni
Moni
Изпробвах рецептата! Прекрасен, пухкав и ароматен! Препоръчвам!
03.09.2021 23:24
1