Торта Капрезе

ВикторияВиктория
Новак
1
19/06/2013
"В сърцето ни има специално място за тази великолепна торта Капрезе "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 197
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бадемите с 1/2 от захарта в блендер и добавете към тях бакпулвера.

Отделно разбийте мекото масло с останалата захар на пухкав крем и объркайте със смлените бадеми.

Разбийте белтъците на яйцата със щипката сол на гъст сняг.

На водна баня разтопете шоколада и към него прибавете бадемовата смес, жълтъците, добре объркайте и най-накрая объркайте всичко с белтъците внимателно.

Сипете сместа в леко подмазнена тавичка за хартия за печене и пъхнете тортата да се изпече в умерено загряна на 180 градуса фурна за около 40 минути.

По желание може да поднесете торта Капрезе, поръсена с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар