Печено овче сирене с мед

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
18/08/2019
"Една хапка е достатъчна, за да се влюбите в това уникално предястие "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето е нарязано на по-дебели и еднакви по-големина плочки. Тавата за печене сме постлали с хартия за печене.

В нея подреждаме измитите и подсушени смокинови листа. Средиземноморският им специфичен аромат, който се пропива в сиренето е божествен.

Поръсваме ги със сусамовата мазнина и поставяме сиренето. Намазваме го с масло, поръсваме го с настъргана на едро моцарела стръкче мащерка и подреждаме резени смокинов плод.

Върху тях поръсваме натрошените на едро орехи.

Покриваме сирената с лист хартия и запичаме в силна фурна -220 градуса за 7-8 минути.

Знаем, че медът не търпи термична обработка, затова аз го прибавям в края на печенето.

От топлината на печеното сирене той се разлива блажено и овкусява предястието, като запазва хранителните си вещества.

Гарнираме със смокиня печеното овче сирене и поръсваме със запечен черен сусам за вкус и колорит.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар