Бобена салата за Бъдни Вечер

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
18/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варивата са предварително накиснати и сварени.

В голяма купа смесваме зрелия боб, нахута и царевицата.

Към тях прибавяме нарязаните на шайби кисели краставички и червените печени пиперки на ивици.

Сладкия червен лук режем на тънки полумесеци, които поставяме в купа с ледена вода.

Притискаме ги леко, за да се отделят и като се отцедят от водата, прибавяме към останалите съставки.

Овкусяваме със сол на вкус и поръсваме с лют пипер и магданоз.

Гарнираме с домашна лютеница и поднасяме постната бобена салата на масата.

По желание можете да прибавите малко растителна мазнина към бобената салата за Бъдни Вечер, ако консумиращите не постят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар