Сладки банички на тиган с шоколад

Sunny PetkovaSunny PetkovaНовак171021
17/08/2019
"Някой знае ли колко добър трябва да си, за да получиш за награда Сладки банички с шоколад "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • олио - за намазване и за пържене
  • вода - за слепване
  • За плънката
  • банани - 2 бр. намачкани
  • течен шоколад - 20 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листите се разрязват през средата на широката страна и така стават двоен брой.

Всеки лист се намазва леко с олио и се сгъва на две по дължина. По средата се намазва малко от течния шоколад (около 1 ч.л.) и върху него малко от намачкания банан.

Разстила се до средата на листа и започва да се сгъва.

Прегъваме дългата страна на 1-1.5 см навътре и от тясната страна го сгъваме на триъгълник.

Така го нагъваме няколко пъти и преди да го затворим, го намазваме леко по края с водичка, за да може да се залепи.

На силен котлон поставяме сух тиган с малко мазнина да загрее. Слагаме баничките да се опържат от двете страни и ги сервираме още топли.

Стават чудесни сладки банички дори за десерт и дори когато изстинат!

Приятен апетит!

Забележка: Вместо течен шоколад за тези сладки банички на тиган с шоколад може да се сложи парченце натурален или млечен шоколад, а също така може да се замени и с фъстъчено масло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар