Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени червени чушки с кайма и ориз

Пълнени червени чушки с кайма и ориз

Пълнени червени чушки с кайма и ориз
Снимка: Веселина Константинова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"При пълнените чушки най-важното е да успеете да ги опитате, че с този сос и тази плънка свършват много бързо"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. големи, червени
  • кайма - 300 г
  • ориз - 200 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • универсална подправка
  • чубрица - ронена
  • сол
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от семенната част и дръжките.

Почистете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото, задушете лука до омекване. Прибавете измития ориз и гответе 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Прибавете и каймата, размита с 2-3 с.л. вода. Разбъркайте и гответе, докато каймата си промени цвета и оризът леко набъбне.

Овкусете със сол, универсална подправка и ронена чубрица.

Отстранете плънката от котлона и оставете за 15 минути да се охлади. Така оризът ще попие всичката течност.

Напълнете червените чушки с плънката. Наредете ги в тава за печене.

Налейте топла вода до средата на чушките.

Печете в загрята фурна до кафеникав загар.

Когато пълнените чушки се запекат, обърнете ги внимателно, за да получат същия загар и от другата страна.

Пълнени червени чушки с кайма и ориз - любимо ястие на цялото семейство!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: