Начин на приготвяне
Измийте и почистете чушките от семенната част и дръжките.
Почистете лука и го нарежете на ситно.
Загрейте олиото, задушете лука до омекване. Прибавете измития ориз и гответе 3-4 минути, като разбърквате от време на време.
Прибавете и каймата, размита с 2-3 с.л. вода. Разбъркайте и гответе, докато каймата си промени цвета и оризът леко набъбне.
Овкусете със сол, универсална подправка и ронена чубрица.
Отстранете плънката от котлона и оставете за 15 минути да се охлади. Така оризът ще попие всичката течност.
Напълнете червените чушки с плънката. Наредете ги в тава за печене.
Налейте топла вода до средата на чушките.
Печете в загрята фурна до кафеникав загар.
Когато пълнените чушки се запекат, обърнете ги внимателно, за да получат същия загар и от другата страна.
Пълнени червени чушки с кайма и ориз - любимо ястие на цялото семейство!