Люти пилешки кюфтета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Люти пилешки кюфтета
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"За да подпомогнем родните производители на бира приготвихме тези страхотни люти пилешки кюфтета"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г от гърди и бутче без кожа (50/50)
  • яйца - 1 бр.
  • пармезан - 3 - 4 с.л. на прах
  • хляб - 1 и 1/2 филийки бял, само средата
  • сол - 1 ч.л. с връх или на вкус
  • чесън - 1 ч.л. с връх, на прах
  • индийско орехче - 2 щипки, фино прясно настъргано
  • кайенски пипер - 4 сухи чушлета (или чили чушлета на вкус)
  • черен пипер - 3 щипки, прясно смлян
  • бяло вино - за мариноване на пилешкото месо по желание
  • лук - 1 глава за мариноване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да станат по-крехки и сочни кюфтенцата, препоръчвам предварително да мариновате месото. Ако не разполагате с време, може да пропуснете тази стъпка.

Нарежете месото и лука на парчета и ги залейте с бяло вино, така че да ги покрива. Покрийте съда и оставете в хладилник за 1 денонощие.

Маринованото пилешко месце смелете в машинка за мелене на месо с не много ситен накрайник, за да не става на каша.

Сложете при него хлебната среда, предварително напоена в мляко или вода и изстискана.

Чукнете яйцето и овкусете със чесън на прах, сол, индийско орехче и черен пипер. Натрошете на ситно и нашият протагонист - лютите чушлета.

Омесете каймата и приберете в хладилник добре покрита, за да престои 2-3 часа.

С навлажнени ръце оформете кръгли сплескани пилешки кюфтенца и ги печете до златисто в нагорещен тиган с малко мазнина.

Поднесете лютите пилешки кюфтета с любима салата или гарнитура според сезона.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: