Начин на приготвяне
За да станат по-крехки и сочни кюфтенцата, препоръчвам предварително да мариновате месото. Ако не разполагате с време, може да пропуснете тази стъпка.
Нарежете месото и лука на парчета и ги залейте с бяло вино, така че да ги покрива. Покрийте съда и оставете в хладилник за 1 денонощие.
Маринованото пилешко месце смелете в машинка за мелене на месо с не много ситен накрайник, за да не става на каша.
Сложете при него хлебната среда, предварително напоена в мляко или вода и изстискана.
Чукнете яйцето и овкусете със чесън на прах, сол, индийско орехче и черен пипер. Натрошете на ситно и нашият протагонист - лютите чушлета.
Омесете каймата и приберете в хладилник добре покрита, за да престои 2-3 часа.
С навлажнени ръце оформете кръгли сплескани пилешки кюфтенца и ги печете до златисто в нагорещен тиган с малко мазнина.
Поднесете лютите пилешки кюфтета с любима салата или гарнитура според сезона.
Добър апетит!