Пилаф с арпа фиде

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11458286
19/08/2019
"Майсторлък и мерак - двете най-важни съставки при приготвянето на апетитен пилаф "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 075
  • Преглеждания за месеца1647
  • Преглеждания за седмицата249
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза много добре под течаща вода няколко пъти и оставяме да се отцеди.

Взимаме тиган и слагаме вътре олио, добавяме арпа фиде и запържваме малко, докато си променят цвета, и спираме котлона.

На другата страна взимаме една малка тенджера и добавяме маслото и една супена лъжица олио. Прибавяме ориза и пържим пет минути хубаво.

Добавяме водата, в която сме разтворили пилешкия бульон, добавяме също запържените арпа фиде, сол и черен пипер и чакаме оризът да набъбне и да поеме водата, след което покриваме със салфетки и кърпи и оставяме половин един час да поеме хубаво водата оризът.

Когато е готов пилафът, отваряме капака разбъркваме и сервираме като гарнитура към месо, а в Турция сервират пилафа с арпа фиде и към боб яхния.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар