Свинско филе с гъби и сметана на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
21/08/2019
"Представяме ви кулинарната Света троица - свинско филе, гъби и сметана - в една лесна за изпълнение рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 565
  • Преглеждания за месеца4398
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме месото и го почистваме от всички ципи и сухожилия. Нарязваме го на едри късчета, които овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер.

Поставяме го в маринатата от бяло вино, лимонов сок и мащерка. Престоява 1 час, за да поеме от подправките.

Печурките почистваме с четка и нарязваме на шайби.

Накисваме сушените манатарки в хладка вода. Изцеждаме ги и ги нарязваме на ситни кубчета.

Маринованото месо овалваме в брашно. Запечатваме го за кратко в тефлонов тиган със загряла растителната мазнина.

Към него прибавяме гъбите заедно с хидратираните манатарки и 1/3 от водата им.

Отнемаме съда от котлона и прехвърляме съставките в тавичка.

Прибавяме сметаната, маринатата с бяло вино и водата от манатарките.

Запичаме в предварително загрята фурна на 220 градуса за 35 минути.

След като течността се е изпарила, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за 5 минути.

Поднасяме свинско филе с гъби и сметана в затоплена чиния.

Овкусяваме свинското с гъби с черен пипер и аранжирано със стръкче прясна мащерка.

Капките лимоновия сок са свежо цитрусово допълнение към ястието, носещо истинска наслада за небцето.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар