Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско филе с гъби и сметана на фурна

Свинско филе с гъби и сметана на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Свинско филе с гъби и сметана на фурна5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Представяме ви кулинарната Света троица - свинско филе, гъби и сметана - в една лесна за изпълнение рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 800 г
  • печурки - 250 г
  • манатарки - 30 г сушени
  • кашкавал - 250 г
  • хладка вода - 100 мл
  • сметана - 300 мл животинска
  • бяло вино - 200 мл
  • лимон - 1 бр. сока от плода
  • мащерка - 1 ч.л., прясна
  • мащерка - стръкчета за аранжиране
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр., сока от цитруса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме месото и го почистваме от всички ципи и сухожилия. Нарязваме го на едри късчета, които овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер.

Поставяме го в маринатата от бяло вино, лимонов сок и мащерка. Престоява 1 час, за да поеме от подправките.

Печурките почистваме с четка и нарязваме на шайби.

Накисваме сушените манатарки в хладка вода. Изцеждаме ги и ги нарязваме на ситни кубчета.

Маринованото месо овалваме в брашно. Запечатваме го за кратко в тефлонов тиган със загряла растителната мазнина.

Към него прибавяме гъбите заедно с хидратираните манатарки и 1/3 от водата им.

Отнемаме съда от котлона и прехвърляме съставките в тавичка.

Прибавяме сметаната, маринатата с бяло вино и водата от манатарките.

Запичаме в предварително загрята фурна на 220 градуса за 35 минути.

След като течността се е изпарила, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за 5 минути.

Поднасяме свинско филе с гъби и сметана в затоплена чиния.

Овкусяваме свинското с гъби с черен пипер и аранжирано със стръкче прясна мащерка.

Капките лимоновия сок са свежо цитрусово допълнение към ястието, носещо истинска наслада за небцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: