Начин на приготвяне
Заекът се осолява отвътре и отвън и се натрива с 2 с.л. от мазнината, червения пипер и сока от половината лимон.
В останалата мазнина се задушават нарязаните пушено месо, ябълка, лук, чушка и целина. Добавят се оризът, бульонът, сокът от лимона и черния пипер.
Оставя се да къкри докато оризът поеме. Заекът се напълва с плънката и се зашива добре. Поставя се в подходяща тава, добавят се виното, розмаринът, джодженът и девесилът. Завива се плътно с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята фурна на 140 градуса за 4 часа, като след първите 2 часа се добавят обелените цели картофи и нарязаните по дължина и напряко на две моркови, като се посолява.
Маха се фолиото и заекът се пече още 15-20 минути на 200 градуса като се залива със соса.
Целият печен на фурна питомен заек е готов.