Моята енергийна азиатска супа

21/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби шийтаке - 100 г
  • дървесни гъби - 100 г черни
  • печурки - 100 г
  • джинджифил - пресен, колкото орех /настърган /
  • праз - 1 к.ч. нарязан ситно
  • чили - 2 бр. чушки /нарязани ситно /
  • куркума - 2 с.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • скариди - 10 бр. /или бяла риба/
  • соев сос - 50 мл
  • кокосово масло - 2 с.л. /може, друга мазнина/
  • моркови - 1 бр
  • зехтин - при сервиране
  • яйца - колкото хора сте
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително съм накиснала гъби за минимум 1 час в 1 литър вода, която запазвам за супата!

Първо задушавам в мазнината джинджифила, добавям праза за минута, след това изливам водата на накиснатите гъби, доливам още 1/2 л, добавям всички зеленчуци и гъби, нарязани, подправките.

Варя на слаб котлон 40 мин.

Когато супата е готова, чуквам яйцата едно по едно, да останат цели /така се сваряват във врялата гъбена супа.

Сервирам по 1 яйце в купичка с азиатската супа.

Тази полезна енергийна супа редовно приготвям у дома!

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар