Начин на приготвяне
Нарежете лука и морковите на дребно и ги задушете за 2 минути в сгорещено олио.
Добавете ориза и нарязания на дребно домат.
Налейте малко топла вода (около 150 мл) и оставете да се задушат зеленчуците за 5 минути, след което добавете измитата в студена вода и нарязана на дребно коприва.
В купичка сложете брашното, червения пипер и куркумата. Налейте малко студена вода и разбъркайте, така че да се получи рядка кашичка. Прибавете я към зеленчуците.
Добавете топла вода, около 1 литър, сол на вкус и варете около 30 минути. След като супата е готова, може да я консумирате в този вид. Без добавки е лека и приятна.
Но ако желаете, при сервиране може да добавите 1–2 лъжици кисело мляко, след което може да поръсите с предварително изпечени орехови ядки, нарязани на дребно.