Пълнени патладжани с булгур, ориз и кайма

21/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам булгура и ориза в топла вода предварително. Срязвам патладжаните на две, като правя прорези в тях.

Посолявам патладжаните и ги оставям за час, за да излезе горчивината от тях, след което изплаквам.

Попарвам ги в подсолена вода.

В отделен съд запържвам лука, добавям каймата и готвя, докато стане на трохи. Овкусявам със сол, черен пипер, пушен червен пипер.

Добавям ориз, булгур и чаша топла вода. Изчаквам оризът да поеме водата. Добавям нарязани магданоз, кервиз.

Напълвам патладжаните и заглаждам отгоре. В тиган слагам доматен сок заедно с чери домати и сгъстявам леко.

Прехвърлям патладжаните в тава, сипвам сгъстения доматен сос, няколко пресовани скилидки чесън и чаша вода. Пека пълнените патладжани за около час на 180 градуса.

Приготвям сос Бешамел с бучка масло, 1 с.л. брашно, прясно мляко, бял пипер, сол и резен лимон.

При поднасяне заливам пълнените патладжани с булгур, ориз и кайма с двата вида сос и слагам по едно доматче за украса.

Добър апетит!

Рецептата е от кулинарен блог My Taste

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар