Маслен пай Пикасо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16227167
22/08/2019
"Вярваме, че ако Пикасо беше готвач, точно такъв Маслен пай щеше да приготвя "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с щипка сол и щипка бакпулвер. Добавете един жълтък, захарта, ваниловата захар и нарязаното на парчета студено краве масло. Замесете меко тесто. Загънете го в парче найлон и приберете в хладилник за един час.

Охладеното тесто за пай разточете на набрашнен плот на голям правоъгълник.

Прехвърлете го в тавичка с падащо дъно и размери 11/35. Оформете висок борд, притиснете тестото леко, за да се образуват вълничките на тавата. Надупчете дъното с вилица.

Застелете парче хартия за печене върху тестото. Насипете с отгоре суров боб или нахут. По този начин те ще притискат тестото при печене и няма да му позволят да се надигне.

Трябва да се образува тестяна черупка за крема. Вижте постъпковите снимки.

Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин. Извадете тавата от фурната, внимателно отстранете нахута и хартията. Оставете да се охлади на решетка.

За крема налейте прясното мляко в тенджерка. Добавете жълтъците, захарта и брашното. Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате, докато кремът се сгъсти.

Отстранете готовия крем, прибавете начупения шоколад и бъркайте енергично, докато шоколадът се разтопи и кремът добие равномерен кафяв цвят. Изсипете охладения крем в тестяната форма при пая.

Идва най-приятната част с украсата. Нарежете на геометрични и не само формички парче пъпеш, кокосов орех, праскова, киви. Украсете с фантазия и имате един красив маслен пай Пикасо!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар