Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с ароматни треви и маслини

Ципура с ароматни треви и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ципура с ароматни треви и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Прекрасен аромат идва от кухнята от една от най-вкусните риби - ципура, приготвена на фурна с ароматни билки и маслини"

Необходими Продукти

  • ципура - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин
  • майорана
  • магданоз
  • маслини - шепа черни
  • галета - 50 г
  • лимони - 2 бр.
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ароматните треви на много ситно. Пресовайте скилидките чесън, сложете при тревите, посолете и объркайте добре.

С така приготвената смес намажете рибата отвън, останалото сложете вътре в коремчето.

Изцедете лимоните, към сока добавете зехтин, щипка сол и черен пипер.

Ако не обичате кисело, може да разредите дресинга с чашка вода.

Застелете тавичка с хартия за печене. Сложете ципурата, поръсете с галета и полейте с дресинга.

Изпечете ципурата на 200°C за около 30 мин.

Малко преди да извадите тавата с печена ципура от фурната, сложете шепа черни маслини.

Сервирайте ципурата с ароматни треви и маслини полята със соса от печенето.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: