Kартофени кюфтета с кайма и кашкавал

Мария СимоваМария СимоваГуру110557104713
23/08/2019
"Какво им харесваме на картофените кюфтенца ли - на практика всичко "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца330
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поставете картофите в тенджера със студена и подсолена вода. Поставете тенджерата на котлона на умерен огън и варите до готовност, за около 20 минути.

Обелете и намачкайте картофите, прибавете чубрицата, галетата, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте до еднородна смес.

В друга купа смесете каймата, яйцето със ситно нарязаните лук и магданоз, разбъркайте. Смесете двете смеси до еднородна обща смес.

От нея с мокри ръце оформете кюфтета, като в средата на всяко кюфте поставяте парче от кашкавала и притискате.

Оваляйте кюфтетата, първо в добре разбитите яйца а после в галетата.

Пържите в загрято на умерен огън олио, за около 6-8 минути. Готовите картофени кюфтета с кайма и кашкавал подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар