Курбан чорба от пиле

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Курбан чорба от пиле
Снимка: Viktoriya Afzali
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусна и богата чорба, която ще сгрее душата ви!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • масло - 1/2 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз
  • оцет
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязания лук в мазнината с малко вода. Изчакваме го да омекне и водата да се изпари и добавяме ситно нарязаното пилешко месо и морковите, нарязани на кубчета. Запържваме за 1-2 минути, след което заливаме с 5-6 ч.ч. гореща вода и посоляваме на вкус.

Варим до омесване на месото, след което прибавяме картофите, нарязани на кубчета и след още 10 минути и доматите, обелени и също нарязани на кубчета.

Когато картофите се сварят махаме тенджерата от котлона и застройваме с добре разбитото яйце. Наръсва се с магданоз и черен пипер и по желание може да се добавят 2-3 люти чушки.

Подправя се допълнително с джоджен и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria
Maria
аз реших да сваря пилешки бутчета предварително, да ги обезкостя и нарежа месото на дребно, след това си започвам както е по рецепта. Така излиза по-евтино, отколкото да купите пилешко филе :) а супата пак ще стане супер вкусна ;)
20.10.2013 16:26
6
1