Пухкав и сочен омлет на фурна

Krassi11Krassi11Чирак18991607
24/08/2019
"И вие ли искате да се научите да правите пухкав и сочен омлет на фурна - много е лесно по тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо986
  • Преглеждания за месеца554
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с щипка сол. Добавя се млякото.една лъжица олио и брашното. Отделно се разбиват двата белтъка с друга щипка сол на сняг, не с прекалено твърди върхове.

Двете смеси се съединяват, като белтъците внимателно се добавят към целите яйца.

Подправя се с черен пипер, но не е задължително.

Хартия за печене се намазнява с една лъжица олио или зехтин, постила се в тава и върху нея се разстила омлетът на толкова тънък пласт, колкото искате.

Пече се за в затоплена на 180 градуса фурна докато стегне и малко почервенее - 3-4-5 минути, зависи на колко дебел пласт е, но не се препича, защото изсъхва.

Пухкавият омлет на фурна се сервира с най разнообразни плънки, на мен любим ми е с тънки резени домат и шунка.

Поръсва се с магданоз и се консумира току що изваден от фурната.

Опитайте, по-здравословно е!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар