Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал

Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
25/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Хайде сега, кой ще погледне някакви си сандвичи, когато във фурната се пекат бързи питки с шунка и кашкавал"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шунката и кашкавала на дребни кубчета.

Пресейте брашното с бакпулвера. В купа сложете киселото мляко и содата. Разбъркайте, докато шупне.

Прибавете 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на питките). Добавете олиото и солта. Разбъркайте всичко добре. Започнете да добавяте по малко от брашното. Щом стане трудно за бъркане, прибавете нарязаните шунка и кашкавал.

Доомесете с останалото брашно, докато спре да лепне. Ако е необходимо добавете още съвсем малко брашно.

Готовото тесто разделете на 10 равни части. Оформете на питки и ги наредете върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете за 15 минути и след това намажете със заделения жълтък, смесен с 1 ч.л. вода.

Печете питките в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути, докато добият приятен загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

криса
криса
Ако може вместо HOSSO,пишете олио,или не разбрах,че за него се отнася!
16.02.2020 20:47
2
Покажи всички подкоментари