Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал

Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал

Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Хайде сега, кой ще погледне някакви си сандвичи, когато във фурната се пекат бързи питки с шунка и кашкавал"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шунката и кашкавала на дребни кубчета.

Пресейте брашното с бакпулвера. В купа сложете киселото мляко и содата. Разбъркайте, докато шупне.

Прибавете 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на питките). Добавете олиото и солта. Разбъркайте всичко добре. Започнете да добавяте по малко от брашното. Щом стане трудно за бъркане, прибавете нарязаните шунка и кашкавал.

Доомесете с останалото брашно, докато спре да лепне. Ако е необходимо добавете още съвсем малко брашно.

Готовото тесто разделете на 10 равни части. Оформете на питки и ги наредете върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете за 15 минути и след това намажете със заделения жълтък, смесен с 1 ч.л. вода.

Печете питките в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути, докато добият приятен загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

криса
криса
Ако може вместо HOSSO,пишете олио,или не разбрах,че за него се отнася!
16.02.2020 20:47
2
Покажи всички подкоментари