Начин на приготвяне
Нарежете шунката и кашкавала на дребни кубчета.
Пресейте брашното с бакпулвера. В купа сложете киселото мляко и содата. Разбъркайте, докато шупне.
Прибавете 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на питките). Добавете олиото и солта. Разбъркайте всичко добре. Започнете да добавяте по малко от брашното. Щом стане трудно за бъркане, прибавете нарязаните шунка и кашкавал.
Доомесете с останалото брашно, докато спре да лепне. Ако е необходимо добавете още съвсем малко брашно.
Готовото тесто разделете на 10 равни части. Оформете на питки и ги наредете върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете за 15 минути и след това намажете със заделения жълтък, смесен с 1 ч.л. вода.
Печете питките в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути, докато добият приятен загар.
Добър апетит!
Коментари