Сочно пилешко филе в бекон

ГабриелаГабриелаЧирак15274
26/08/2019
"Беконът е задължителен, защото именно заради него пилешкото филе става толкова сочно "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си правим маринатата. За целта разтапяме меда на водна баня и го слагаме в отделна купичка.

След това изцеждаме внимателно портокалите и лимона. Слагаме ги в купичката с меда. Прибавяме си горчицата, зехтина и соевия сос (може да си сложите и повече соев сос, но имайте предвид, че е само за любители на доста соленото). Добавяме си солта и черния пипер на вкус.

Пилешкото филе се измива много много добре и се поставя в купичката с маринатата. Добре смесете всичко.

Оставете да престои минимум два часа и след това може да го сготвите.

След като минат двата часа, изваждаме пилешкото филе и го режем през средата на две, така че да стане малко по-тънък пласт с месо.

Нарязваме си моцарелата и киселите краставички на ситно, а кашкавала настъргваме.

Върху половинките от пилешкото филе започваме да слагаме всички нарязани продукти и кашкавала. Оформяме рулца. Слагаме парченцата бекон, така че да се застъпят, и ги увиваме около месото. Може да си помогнете с клечки за зъби, ако имате нужда.

Печете сочното пилешко филе в бекон в предварително загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар