Яйца с бешамел

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Яйца с бешамел
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Заповядайте в нашата кухня, където няма да ви караме да избирате между две любими неща, а ще ви предложим съчетание от двете"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. сварени
  • за бешамела
  • масло - 50 г
  • брашно - 3 с.л. равни
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • за поръсване
  • червен пипер - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в разтопеното масло и прибавете студеното прясно мляко на тънка струя към тях, варите при непрекъснато бъркане до сгъстяване на Бешамела.

Посолете на вкус и поръсете с черен пипер, разбъркайте.

Сипете соса в огнеупорна тавичка и подредете равномерно, обелените и срязани на две яйца с разреза надолу.

Поръсете с червен пипер и настъргания кашкавал.

Поставете тавичката със запеканката в предварително нагрята на 180 градуса фурна и запичате за около 10 минути.

Сервирайте яйцата с бешамел с салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: