Бисквитена торта с домашен сладкарски крем

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
26/08/2019
"Каквото и да готвите, добре е винаги да има и десерт - а тази чудна бисквитена торта може всеки да приготви "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 144
  • Преглеждания за месеца4216
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата с 200 мл от млякото. Добавям брашното, нишестето и ванилията.

Останалото мляко загрявам на котлона със захарта. Когато е загряло млякото, но не кипнало, изсипвам яйчената смес бавно и бъркам, докато се сгъсти кремът.

Оставям го 2-3 минутки, за да се свари хубаво брашното, и махам от огъня.

Слагам му маслото и в една тавичка започвам да редя бисквитките, като предварително ги топвам за секунди в прясно мляко.

Ред бисквити слагам на дъното, после слагам ред от топлия сладкарски крем.

Редувам до изчерпване на продуктите.

Отгоре поръсих бисквитената торта със смлени орехи, но вие може да гарнирате по вкус с други ядки или шоколад.

Прибирам бисквитена торта с домашен сладкарски крем в хладилника за 3 - 4 часа, след което тортичката е готова за консумация.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар