Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с домашен сладкарски крем

Бисквитена торта с домашен сладкарски крем

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57543222
Бисквитена торта с домашен сладкарски крем
Снимка: Hristo-Y-Moni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Каквото и да готвите, добре е винаги да има и десерт - а тази чудна бисквитена торта може всеки да приготви"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пак. по избор
  • прясно мляко - за напояване
  • Крем
  • прясно мляко - 1 и 1/2 л
  • захар - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л
  • царевично брашно - 2 с.л фино или нишесте
  • ванилия - 1
  • масло - 125 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата с 200 мл от млякото. Добавям брашното, нишестето и ванилията.

Останалото мляко загрявам на котлона със захарта. Когато е загряло млякото, но не кипнало, изсипвам яйчената смес бавно и бъркам, докато се сгъсти кремът.

Оставям го 2-3 минутки, за да се свари хубаво брашното, и махам от огъня.

Слагам му маслото и в една тавичка започвам да редя бисквитките, като предварително ги топвам за секунди в прясно мляко.

Ред бисквити слагам на дъното, после слагам ред от топлия сладкарски крем.

Редувам до изчерпване на продуктите.

Отгоре поръсих бисквитената торта със смлени орехи, но вие може да гарнирате по вкус с други ядки или шоколад.

Прибирам бисквитена торта с домашен сладкарски крем в хладилника за 3 - 4 часа, след което тортичката е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Правих я тази торта стана чудесна.Благодаря Ви
01.11.2019 22:29
2