Начин на приготвяне
Камбите, зелените домати и зелето нарязваме, а морковите настъргваме.
Приготвяме марината от оцета захарта, олиото и солта, смесваме продуктите и кипваме.
Слагаме нарязаните зеленчуци във рялата мазнина, оставяме за 2-3 минути, след което разбъркваме и изваждаме с решетъчна лъжица.
Към попарените зеленчуци прибавяме нарязаните магданоз и керевиз, както и подправките.
Пълним бурканите с Дунавска салата. Заливаме с маринатата и стерилизираме за 5 минути.
Дунавската салата е готова за консумация след 20 дни.
В сезона на туршиите опитайте непременно и нашите рецепти за царска туршия, пълнените камби със зеле и моркови или тези печени чушки в буркани за зимата.
Коментари