Телешка супа с картофи и моркови

27/08/2019
"И телешкото варено не е зле, но ако искате да опитате нещо наистина вкусно, опитайте тази телешка супа с картофи и моркови "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца716
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • телешко месо - 300 - 350 г от бут напр.
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. средни
  • целина - 2 стръка с листата
  • домати - 1 бр. добре узрял
  • пресен лук - 1 стрък, зелената част или няколко стръка див лук
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 - 2 с.л. пресен скълцан или сушен
  • бульон - 1.5 л. говежди или зеленчуков
  • жълтъци - 2 бр. за застройка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, доматът и целината се почистват, измиват и смилат в блендер или кухненски робот с подходящата функция.

Слагат се да се запържват с малко сол в сгорещеното олио.

Телешкото месо се реже на малки кубчета и се добавя към смлените зеленчуци. Запържва се, докато промени цвета си.

Картофите и морковите се почистват, обелват и нарязват на парченца, добавят се към всичко останало на огъня и след минутка се налива бульонът - горещ. Аз използвам зеленчуков бульон, а понякога и само вода, за да не става толкова тежка супата.

Оставя се да къкри с леко открехнат капак на слаб до умерен огън до пълната готовност на месото - 50 минути, 1 час. Ако е нужно, се долива бульон или вода, но винаги горещ.

Супата се подправя с магданоз, още сол и черен пипер по желание.

Може да застроите телешката супа с два жълтъка, но от самите картофки бульонът си е достатъчно гъст и консистентен и по принцип застройка не е толкова необходима.

Телешката супа с картофи и моркови се поднася гореща и се поръсва със ситно накълцан зелен или фин див лук за аромат.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар