Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Телешка супа с картофи и моркови

Телешка супа с картофи и моркови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Телешка супа с картофи и моркови
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 10
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"И телешкото варено не е зле, но ако искате да опитате нещо наистина вкусно, опитайте тази телешка супа с картофи и моркови"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 - 350 г от бут напр.
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. средни
  • целина - 2 стръка с листата
  • домати - 1 бр. добре узрял
  • пресен лук - 1 стрък, зелената част или няколко стръка див лук
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 - 2 с.л. пресен скълцан или сушен
  • бульон - 1.5 л. говежди или зеленчуков
  • жълтъци - 2 бр. за застройка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, доматът и целината се почистват, измиват и смилат в блендер или кухненски робот с подходящата функция.

Слагат се да се запържват с малко сол в сгорещеното олио.

Телешкото месо се реже на малки кубчета и се добавя към смлените зеленчуци. Запържва се, докато промени цвета си.

Картофите и морковите се почистват, обелват и нарязват на парченца, добавят се към всичко останало на огъня и след минутка се налива бульонът - горещ. Аз използвам зеленчуков бульон, а понякога и само вода, за да не става толкова тежка супата.

Оставя се да къкри с леко открехнат капак на слаб до умерен огън до пълната готовност на месото - 50 минути, 1 час. Ако е нужно, се долива бульон или вода, но винаги горещ.

Супата се подправя с магданоз, още сол и черен пипер по желание.

Може да застроите телешката супа с два жълтъка, но от самите картофки бульонът си е достатъчно гъст и консистентен и по принцип застройка не е толкова необходима.

Телешката супа с картофи и моркови се поднася гореща и се поръсва със ситно накълцан зелен или фин див лук за аромат.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: