Различно ризото с червено цвекло и орехи

27/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене22 мин.
Общо32 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Добре свареното цвекло пюрирайте.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в зехтин, докато омекнат. Сипете ориза и бъркайте 1-2 минути , след това налейте виното и когато алкохолът се изпари (още 1-2 мин), добавете пюрето от цвекло и налейте част от бульона.

2. Бъркайте, докато течността се поеме от зрънцата и сипете на още 1-2 пъти и останалият бульон. Този процес отнема 13 минути. Оризът не трябва да се разварява, а да остане ал денте.

3. Сложете маслото и по-голямата част от козе сиренето натрошено. Разбъркайте за кратко, за да се слее всичко, и стане още по-кремообразно.

4. Разсипете ризотото на порции и отгоре поръсете с натрошени орехи и останалото козе сирене.

Поднесете ризотото с червено цвекло и орехи на момента.

Много интересно, различно ризото, с което със сигурност ще оберете овациите, не само заради наситения червен цвят, а и заради чудесният му вкус.

Добър апетит и успех!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар