Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Салака на фурна

Салака на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Салака на фурна
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • салака - 1 кг риба
  • сол
  • черен пипер - по желание
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • чесън - 2 - 3 скилидки смлян
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре рибата и я поръсете със сол, черен пипер и я разбъркайте с чесъна и лимоновия сок.

По желание може да използвате чесън на прах.

Подредете риба в тава, която сте застлали с хартия за печене и добре сте намазнили.

Пъхнете в загряна фурна да се изпече докато се оцвети в апетитно кафевикаво.

Поднесете салаката на фурна с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йордан Иванов Данчев
Йордан Иванов Данчев
Отцедете и тогава я оваляйте в галета с малко сол, печете във фурна с вентилатор по Ваш вкус но на скара не в тава! После не с лимон, омеква.......... Хрупайте и поливайте вътрешно с не много студено сухо бяло вино. Да ви е сладко. Наздраве!
17.03.2021 11:39
1