Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Осолена риба»Осолена финландска салака

Осолена финландска салака

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Осолена финландска салака1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Водката и виното си имат общ приятел - тази осолена салака"

Необходими Продукти

  • салака - 1 кг финландска риба
  • морска сол - на 1 кг риба 2 ч.ч. сол
  • горчица - 1 с.л.
  • кристална захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • ром - 1 с.л. бял или уиски
  • олио - 1 с.л. растително масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме рибата за 24 часа. Изплакваме я от солта и правим сос от останалите продукти.

Отделяме филенцата на рибките и заливаме със соса. Сервираме с препечени филийки и водка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йордан Иванов Данчев
Йордан Иванов Данчев
Рецептата е СУПЕР, моля автора да подскаже водката финландска ли да бъде !
17.03.2021 11:28