Начин на приготвяне
Лукът, магданозът и копърът се измиват и се нарязват на ситно.
Ако нямате домати в буркан, вземете 1 средно голям домат и го настържете на ренде, като отстраните люспите.
Добре почистете и измийте ориза.
В голяма купа сложете каймата и всички останали подправки и продукти, с изключение на лозовите листа. Омесете добре.
Вземете едно лозово листо и с чаена лъжица сложете отовкусената кайма отгоре. Внимателно затворете листото, като се стараете да оформите сармата.
Не прекалявайте с количеството на сместа в нея, за да ви е по-лесно и за да се получат добре оформени сарми.
Навитите сарми се слагат надолу, откъм свивката в тенджера. Редят се плътно една до друга. След като поставите последната, се затискат с чиния, за да не се развият докато се варят.
Лозовите сарми се заливат с вода, докато ги покрие. Слагат се на котлона.
След като заврат, намалете силата на котлона, за да не загорят, и след час са готови за консумация.
Много вкусни лозови сармички с кайма и ориз!
Добър апетит!