Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сармички с ориз и сирене

Лозови сармички с ориз и сирене

ИлиянаИлияна
Новак
4132
Лозови сармички с ориз и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • лозови листа - 1 буркан
  • сирене - 200 г
  • ориз - 1 ч.ч
  • копър - 1/2 вр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • бульон - 2 бр. кубчета пилешки
  • олио - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате лука, докато омекне. Добавяте начукания чесън, ориза и копъра. Овкусявате и продължавате запържването, докато оризът придобие стъклен цвят.

При готовност доливате с маринатата на лозовите листа, добавяте около 100 г вода допълнително. След като поври около 3-4 минути, сваляте готовата смес от котлона и прибавяте ситно натрошеното сирене към нея, разбърквате.

Изчаквате да изстине и завивате сармите. Варите около 30-40 мин. на слаб огън. Сервирайте с кисело мляко, овкусено със щипка сол, ситно нарязан копър и 1 с.л. олио.

Бон апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Баш Майстора
Баш Майстора
Перфектна рецепта много подобна с моята любимо ястие през лятото когато използвам пресни листа
20.03.2022 17:39
Светла Илиева
Светла Илиева
Станаха много вкусни!Благодаря за рецептата!!
06.11.2013 15:10
1