Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сармички с кайма и ориз (без запържване)

Лозови сармички с кайма и ориз (без запържване)

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Лозови сармички с кайма и ориз (без запържване)3 / 3
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
"Очарователни сармички за всички - плънката е от кайма и ориз, точно каквато я обичаме"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г (50:50 свинско и телешко)
  • домати - 3 - 4 с.л. (настъргани или от буркан)
  • олио - 1/3 к. ч.(краве масло)по равно от двете мазнини.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1 ч.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • лозови листа - 15 - 20
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 средна глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, магданозът и копърът се измиват и се нарязват на ситно.

Ако нямате домати в буркан, вземете 1 средно голям домат и го настържете на ренде, като отстраните люспите.

Добре почистете и измийте ориза.

В голяма купа сложете каймата и всички останали подправки и продукти, с изключение на лозовите листа. Омесете добре.

Вземете едно лозово листо и с чаена лъжица сложете отовкусената кайма отгоре. Внимателно затворете листото, като се стараете да оформите сармата.

Не прекалявайте с количеството на сместа в нея, за да ви е по-лесно и за да се получат добре оформени сарми.

Навитите сарми се слагат надолу, откъм свивката в тенджера. Редят се плътно една до друга. След като поставите последната, се затискат с чиния, за да не се развият докато се варят.

Лозовите сарми се заливат с вода, докато ги покрие. Слагат се на котлона.

След като заврат, намалете силата на котлона, за да не загорят, и след час са готови за консумация.

Много вкусни лозови сармички с кайма и ориз!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: