Ризото с пиле и грах

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15927163
28/08/2019
"Вместо традиционното пиле с ориз, днес ще ви изкушим с това ароматно ризото - сигурни сме, че ще ви хареса "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо977
  • Преглеждания за месеца596
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки парчета.

В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Изпържете ситно нарязания лук за няколко минути и добавете пилешкото месо. Пържете още 5 мин.

Полейте с бялото вино. Изчакайте да се изпари алкохолът за няколко мин и добавете граха и една кафяна чашка зеленчуков бульон.

Захлупете съда и гответе около 10 мин.

В дълбок тиган сложете ориза. Запечете го на сух тиган за няколко мин.

Започнете да наливате по малко от топлия бульон, изчакайте, докато оризът поеме течността и така, докато оризът стане почти готов.

Изсипете соса с пиле и грах. Разбъркайте и довършете готвенето.

Отдръпнете съда с ризотото от котлона, поръсете с 30 г настърган пармезан.

Поднесете ризотото с пиле и грах поръсено с щипка черен пипер и наситнен магданоз!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар