Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука и чушките. Сипваме ги заедно с начупения на розетки карфиол в дълбок тиган с нагорещен шарлан.
Добавяме и пресния джинджифил, който сме обелили и настъргали на ситно ренде, така че да отпаднат конците. Разбъркваме непрекъснато, след като прибавили и едно кубче зеленчуков бульон - натрошен, за да се разтвори по-лесно.
След малко сипваме измития ориз и го смесваме със зеленчуците. Наливаме горещата вода, поръсваме черен млян пипер и захлупваме. След 10-15 минути отхлупваме и разбъркваме заедно с царевицата, граха, на ситно нарязан пресен копър и хималайска сол на вкус (като имаме предвид, че зеленчуковия бульон също е солен).
Отново захлупваме и от време на време разбъркваме. И така, докато се свари оризът напълно - някъде още около 10-15 мин.
След като е готово ризото, го сипваме в дълбока купа с хубава форма, уплътняваме хубаво и обръщаме върху чинията, в която ще го поднесем и така ще е заело нейната форма - лесен и различен начин на поднасяне!
Украсяваме с пресен копър и сервираме ризотото с с царевица и грах, докато е топло.
Бързо и лесно вкусно ризото с царевица, грах и други зеленчуци, подходящ за обяд!
Чудно Вкусно!
Коментари
- използваме консервирани в буркани - с радост отгледани в нашата градината!