Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на малки парчета.
В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Изпържете ситно нарязания лук за няколко минути и добавете пилешкото месо. Пържете още 5 мин.
Полейте с бялото вино. Изчакайте да се изпари алкохолът за няколко мин и добавете граха и една кафяна чашка зеленчуков бульон.
Захлупете съда и гответе около 10 мин.
В дълбок тиган сложете ориза. Запечете го на сух тиган за няколко мин.
Започнете да наливате по малко от топлия бульон, изчакайте, докато оризът поеме течността и така, докато оризът стане почти готов.
Изсипете соса с пиле и грах. Разбъркайте и довършете готвенето.
Отдръпнете съда с ризотото от котлона, поръсете с 30 г настърган пармезан.
Поднесете ризотото с пиле и грах поръсено с щипка черен пипер и наситнен магданоз!