Начин на приготвяне
В купа пресейте 500 г брашно и добавете солта, разбъркайте.
Смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне.
Към брашното прибавете яйцата, водата и шупналото кисело мляко, замесете меко нелепящо по ръцете тесто, ако е нужно, добавяйте малко брашно.
Разделете тестото на 20 топчета, всяко топче разточвате на кора с дебелина 1 см.
В 10 броя от тях, прибавяте предварително приготвената смес за плънка от натрошеното сирене и разбития белтък.
С останалите 10 разточени топчета, покривате и ги слепвате с помощта на вилица.
Така оформените сиренени питки поставете в тава, постлана с хартия за печене, и намажете с разбития жълтък.
Поставете тавата със содените хлебчета в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяв загар за около 30-35 минути.