Ангелска чорбица

30/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца279
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 700 г
  • чесън - 3 - 4 склидки
  • черен пипер - 7–10 зърна
  • сирене - 100 г бяло саламурено
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме в тенджера около 1 литър вода.

Преди да е завряла, слагаме зехтина, солта, скилидките чесън и черния пипер, за да се овкуси.

Когато заври добре, прибавяме картофите, обелени и нарязани на ситни кубчета, и оставяме картофената супа да ври, докато започнат да омекват картофите.

Когато омекнат, прибавяме натрошеното сирене и оставяме да ври още 10-на минути.

Преди да свалим от огъня, застройваме чорбата със заквасената сметана.

По желание към ангелската чорбица можете да прибавите и крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар