Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Лятна мусака с патладжан

Лятна мусака с патладжан

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Лятна мусака с патладжан
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Лятна мусака с патладжан бихме си приготвили и през зимата, защото е толкова вкусна, че не ни се чака"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • пиперки - 2 бр.
  • домати - 3 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • моцарела - 1 бр. 125 г
  • пармезан - 60 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на малки парченца. Сложете ги в голям тиган с кафяна чашка зехтин.

Овкусете със сол, черен пипер и щипка ситно нарязан магданоз. Захлупете съда и задушете зеленчуците, докато омекнат.

Отдръпнете от огъня и оставете да се поохладят.

В купа излейте прясното мляко, сложете яйцето и брашното. Разбийте до хомогеност.

Излейте получената смес при зеленчуците и разбъркайте. Застелете тавичка (20 см) с хартия за печене.

Изсипете сместа и подравнете. Отгоре поръсете мусаката с патладжан с настърганата моцарела и пармезан.

Изпечете зеленчуковата мусака на 190°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.

Поднесете лятната мусака с патладжан топла!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: