Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр с праскови и сини сливи

Конфитюр с праскови и сини сливи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Конфитюр с праскови и сини сливи
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Лятото е времето на сладките целувки, веселите приключения и този конфитюр с праскови и сини сливи"

Необходими Продукти

  • праскови - 2 кг
  • сини сливи - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 10 г 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени от костилките праскови и сливи се режат на парченца.

Слагат се в голяма тенджера, сипва се захарта и се добавя канелата.

Разбърква се и се слага на котлона.

Щом заври, котлонът се намалява на по-слаба степен. Бърка се периодично, пяната, която се образува по време на варенето, се отстранява.

Когато се сгъсти, се сипва лимонената киселина и конфитюрът се отстранява от котлона.

Конфитюрът с праскови и сини сливи се сипва в бурканчета.

Бурканчетата се стерилизират 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: