Конфитюр с праскови и сини сливи

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40773402
01/09/2019
"Лятото е времето на сладките целувки, веселите приключения и този конфитюр с праскови и сини сливи "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо897
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени от костилките праскови и сливи се режат на парченца.

Слагат се в голяма тенджера, сипва се захарта и се добавя канелата.

Разбърква се и се слага на котлона.

Щом заври, котлонът се намалява на по-слаба степен. Бърка се периодично, пяната, която се образува по време на варенето, се отстранява.

Когато се сгъсти, се сипва лимонената киселина и конфитюрът се отстранява от котлона.

Конфитюрът с праскови и сини сливи се сипва в бурканчета.

Бурканчетата се стерилизират 5 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар