Чушки бюрек без пържене

Чушки бюрек без пържене
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"И като каже докторът без пържено, хич да не ви пука - нали вече знаете как се правят чушки бюрек без пържене"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семенната част и ги изпечете /аз ги изпекох в тава във фурната/.

Готовите чушки задушете в найлонов плик, за да се обелят по-лесно.

Чукнете двете яйца в купа и ги разбийте. Прибавете натрошеното сирене.

Разбъркайте до еднородност.

Напълнете чушките със сместа.

Разбийте останалите две яйца в отделна купа.

Потопете чушките в разбито яйце, след това в брашно и отново в яйце.

Подредете чушките бюрек в тава, застлана с домакинска хартия.

Поръсете с олио.

Изпечете чушките бюрек в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Савов
Стоян Савов
Липсва кашкавал, който си добавих на своя глава. Иначе благодаря за рецептата. Нямам проблеми със здравето, просто ужасно ме мързи да пържа пълнени чушки със сирене (или както е модерно сега - чушки бюрек).
02.07.2020 12:25