Яхния жълт боб с картофи

02/09/2019
"Не е нужно да казвате Ах, колко е вкусно, на всяка лъжица - ние си знаем "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 209
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в съд за готвене. Добавете ситно нарязаните лук и чесън.

След като зеленчуците омекнат и започнат да отделят аромат, прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи.

Гответе 3-4 минути, като разбърквате с дървена лъжица.

Добавете червения пипер и доматения сок. Разбъркайте и добавете жълтия фасул заедно със сока.

Овкусете със сол, зеленчукова подправка и добавете около 1 ч.ч. топла вода. Похлупете съда и оставете ястието да къкри на тих огън.

Когато картофите и бобът омекнат напълно, овкусете с ментата и джоджена.

Размийте брашното с малко вода на кашичка и сгъстете ястието.

Отстранете съда със зеления боб яхния от огъня.

При поднасянето на яхнията жълт боб с картофи поръсете със свеж магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар