Моят любим рататуй

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
04/09/2019
"И на вас ще ви стане любим, стига само веднъж да го опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 021
  • Преглеждания за месеца1021
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на еднакви по дебелина кръгчета. Сложете ги в купа. Посолете, поръсете с щедра щипка наситнен магданоз, щипка черен пипер и полейте със струйка зехтин.

Объркайте добре всичко. Оставете 30 мин. докато зеленчуците се овкусят.

Излейте 2-3 с.л. зехтин в тиган с размер 24 см.

Започнете да нареждате зеленчуците изправени, като се стараете да редувате по цвят. Полейте отново със струйка зехтин, поръсете с нарязан магданоз. Налейте 50 мл. вода.

Сложете тигана на слаб котлон, захлупете и задушете до омекване на зеленчуците. Ако има все още течност след като зеленчуците са готови усилете огъня докато рататуят остане на мазнина.

Сервирайте топло!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар